“Microlino” električni mehurić sa preko 8.000 e-vozila u pretprodaji

E-automobil sličan BMW-ovoj "Isett"-i

195

Uprkos velikoj inovativnosti u industriji električnih vozila, ovako veliko interesovanje nije uobičajeno za debitansko električno vozilo.

Švajcarska kompanija “Micro Mobiliti Sistems” razvila je concept novog e-automobila „Microlino“. Mali e-automobil po dizajnu sličan ikoni BMW-a “Isetta”, dvosed sa prednjim otvaranjem vrata.
Kompanije “Micro Mobiliti Sistems“ kaže da je s ovim modelom htela da napravi  e-vozilo, inspirisano automobilima iz 50-tih godina, ali s modernim dizajnom i tehnologijom. Pored toga, e-vozilo mora biti “eco-friendly” tokom proizvodnje i tokom upotrebe.

Retro dizajnom i atraktivnim marketingom kompanija  je uspela da privuče preko 8.000 klijenata koji su u pretprodaji rezervisali nova e-vozila tako što su uplatili rezervaciju od 1.000 evra.

Najveći broj narudžbina stigao je od  kupaca iz Nemačke i Švajcarske, a ostatak dolazi iz celog sveta.
Početna proizvodnje prvih 25 automobila planirana je za oktobar. Prvi automobili će se koristiti za podešavanje proizvodnog procesa i pripremu proizvodnje velikih razmera počev od decembra ove godine.
Masovna proizvodnja automobila će biti u kompaniji  “Tazzari” koja je partner kompanije “Micro Mobiliti Sistems” i poseduje polovinu akcija ove kompanije.

Uprkos svojoj maloj veličini, “Microlino” ima iznenađujuće pristojne performanse.
Maksimalna brzina automobila je 90 km/h, a opseg kretanja se procenjuje na oko 200 km

Baterija je litijum-gvožđe i u zavisnosti od modela može biti snage od 8 kVh ili 14,4 kVh.

Snaga motora je 20 KS koji obezbeđuje 110 Nm obrtnog momenta.

Početna cena “Microlina” je 12.000 evra

Izvor The Electrek
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...