Postavljen prvi „UV semafor“ za odgovorno ponašanje đaka na suncu

291

BEOGRAD – U okviru kampanje sistematske edukacije o odgovornom ponašanju na suncu „Zaštita za sve“, u beogradskoj Osnovnoj školi „Dragan Lukić“ danas je postavljen prvi UV indikator koji pokazuje trenutni intenzitet sunčevog zračenja.

Kako su najavili organizatori kampanje, indikatore će dobiti još nekoliko škola sa najvećim brojem đaka u Srbiji, a, po rečima pomoćnice ministra prosvete Vesne Nedeljković, više od 10.000 dece ranog školskog uzrasta upoznaće se sa odgovornim ponašanjem na suncu kroz edukacije i postavljanje UV indikatora.

Po ugledu na semafor, nivo UV zračenja na indikatoru grafički je prikazan i klasifikovan u tri kategorije: „Bezbedno je“, „Zaštiti se“ i „Skloni se“.

U zavisnosti od inteziteta UV zračenja, jedna od tih pozicija svetli, a mere zaštite, koje je tada potrebno preduzeti, jednostavno i kratko su objašnjene u pratećem tekstu legende, koja sadrži iste grafičke, bojom naglašene i lako prepoznatljive simbole.

Kampanju „Zaštita na suncu“ sprovode kompanija Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...