Samsung S10 deluje sve bolje i bolje, najavljene radikalne promene. Evo šta znamo do sada.

Samsungov sledeći flagship će izgleda stvarno biti nešto posebno

3.502

O sledećoj generaciji Samsung flagship modela govori se mesecima unazad. Pričalo se da će biti „najbolji mobilni telefon svih vremena„, nagađalo se da će imati sasvim drugačiji način sprovođenja zvuka, a svakako je najzanimljivija glasina o čak pet kamera pozadi.

Posle otkrivanja Notea 9, najave novog uređaja za oktobar, Phonearena sada prenosi da je šef Samsungovog odeljenja za mobilne uređaje kineskim medijima potvrdio da će Galaxy S10 imati „vrlo značajne“ promene u odnosu na S9, S9+ i Note 9. Nažalost, drugi detalji nisu otkriveni.

Jedna od glasina bila je ta da će Samsung u novoj generaciji telefona imati kućišta od raznih boja, koja bi trebalo da budu konkurencija Huaweijevim fantastičnim bojama za novije flagshipe. Novi model ne bi trebalo da ima „notch“ u vrhu ekrana i prakično će biti bez okvira.

No, vratimo se onom najzanimljivijem. Forbes je javio da će Samsung navodno staviti čak pet kamera, odnosno dva senzora napred i čak tri pozadi. Prema istim izveštajima, taj sistem od tri kamere će izgledati ovako: glavna kamera od 12 megapiksela, objektiv od 12 megapiksela sa 3x optičkim zumom, kao i širokougaoni objektiv od 16 megapiksela i vidnim poljem od 123 stepena.

Drugi proizvođači, kao što je LG, ranije su koristili širokougaone objektive, ali ovo bi bio prvi put da se sva tri tipa objektiva stave na isti uređaj. Treba pomenuti da S10 nije prvi telefon za koji je najavljeno da će imati pet kamera, tu je i Huawei P20 pro, a slična glasina se pojavila i za model Nokia 9.

To nije sve, prvi podaci govore da će S10 imati novi dizajni, ultrasonični čitač na ekranu, brže apdejte i pravi Face ID. Samsung planira da telefon koji će izaći na desetu godišnjicu prvog Galaxyja napravi zaista revolucionarni telefon, koji bi trebalo da ima i funkcije serije Note, koja bi navodno trebalo da bude ukinuta naredne godine.

Samsung Galaxy S10 trebalo bi da izađe početkom sledeće godine.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...