Ministar Đorđević uručio 158 ugovora za zapošljavanje

199

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je danas u Smederevu ugovore za zapošljavanje 158 osoba vrednih više miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vrednost 41 ugovora za sapozapošljavanje je 7,4 miliona dinara, a 64 osobe koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih dobili su ugovore na novootvorenim radnim mestima u vrednosti od 9,6 miliona dinara.

Đorđević je uručio i 12 ugovora za 53 lica za javne radove u vrednosti od 5,4 miliona dinara.

„U Smederevu imamo izrazito smanjenje nezaposlenosti i želimo da i ostali gradovi u Srbiji slede njihov način funkcionisanja. Želja nam je takođe da Smederevo bude među prvim gradovima u Srbiji koji neće imati nezaposlenost, a da sve one koji se ističu u svom radu i nagradimo“, rekao je Đorđević.

Pozvao je sve nezaposelne da prekvalifikacijom unaprede svoje veštine kako bi bili konkurentni na tržištu rada i mogli da obavljaju poslove za koje će biti bolje plaćeni.

„Svi zajedno moramo da se borimo za veći standard svih naših građana, da se borimo protiv sive ekonomije i siromaštva, a jedini način za to jeste da damo priliku svim građanima da rade, da ulažemo u njihovu edukaciju i obrazovanje“, kazao je Đorđević.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) Zoran Martinović rekao je da je procenat smanjenja broja nezaposlenosti u Smederevu mnogo veći u odnosu na prosek u Srbiji.

Prema podacima NZS u Smederevu početkom septembra 11.860 nezaposlenih lica, što je za 12 odsto manje u odnosu na isti perid prethodne godine.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izjavila je da je na smanjenje nezaposlenosti uticalo to što je u smederevskoj Železari 5.200 građana dobilo mogućnost da radi.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...