Đilas odgovorio premijerki: Ona „herojski“ brani Mitrovića

2.124

BEOGRAD – Jedan od lidera opozicije Dragan Đilas oglasio se na nakon što je predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade,  kao i da ih je u Srbiju uveo on, a ne Željko Mitrović.

„Premijerka Brnabić otišla je u gimnaziju i “herojski” branila Ž. Mitrovića, duhovnog vođu ove vlasti. Sa istom “hrabrošću” napala je i opoziciju i tako deci, umesto o IT budućnosti, poslala poruku o svojim političkim stavovima, zloupotrebivši instituciju i nažalost, maloletnu decu“, napisao je Đilas na svom Tviter nalogu.

Brnabić je, upitana da prokomentariše stav ministra kulture o dodatnom oporezivanju rijaliti programa, i „prepisku“ ministra Vladana Vukosavljevića i vlasnika Pinka Željka Mitrovića, rekla da rijaliti programi nisu specifičnost za Srbiju i da postoje u celom svetu, gde su jako popularni.

„To je trend koji postoji u svetu. Rijalitije u Srbiju nije uveo Željko Mitrović, nego Dragan Ðilas i to preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, B92 i izgradio kuću Velikog brata u Pionirskom parku, gde treba da se bavimo decom i obrazovanjem“, rekla je Brnabić.

Istakla je da su rijalitiji stvar regulatornih tela, a ne vlade i da svako treba da radi svoj posao.

Premijerka je, inače, danas prisustvovala času u IT odeljenju beogradske gimnazije „Patrijarh Pavle“.

 

Izvor Twiter Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...