„Ako vlast tvrdi da nema, nek uzme od novca za gondolu ili jarbol“ (FOTO)

264

BEOGRAD – Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić posetio je danas radnike „Gumoplastike“ kod Bujanovca koji štrajkuju glađu i pozvao premijerku Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog da hitno preduzmu mere za rešavanje njihovih problema.

Aleksić je istakao da je „Gumoplastka“ državna firma, a samim tim problem cele države koja se hvali suficitom.

„Ako vlast tvrdi da nema novca neka ga preusmere iz dela planiranog za beogradsku gondolu ili jarbol“, rekao je Aleksić.

Aleksić, koji je ujedno i poslanik Skupštine Srbije, obećao je radnicima da će pitanje „Gumoplastike“ biti tema i u skupštini.

Dodao je da je užasavajuća činjenica da je vrh vlasti radnicima „Gumoplastike“ poručio „vidimo se u nedelju kad dođemo iz Kine“.

„U ovom slučaju potrebna je reakcija celog društva. Ti ljudi su pošteno zaradili svoje plate, koje su inače ispod svakog zakonskog minimuma i iznose između 8.000 i 15.000 dinara. Brutalno je da im država to nije isplatila. Na delu je surovo otimanje života tim ljudima od strane države. I to istim onim ljudima sa kojima se vlast u državi poigrava i kojima najavljuje da će ih razgraničiti“, rekao je Aleksić.

Vlada je septembra 2017. na sednici odlučila da u ovoj firmi pokrene privatizaciju. Ministarstvo privrede je oktobra prošle godine raspisalo javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda o zainteresovanosti za kupovinu, ali od toga nije bilo ništa.

Republika Srbija ima više od 85 odsto udela u vlasništvu Gumoplastike. Prema podacima Agencije za privredne registre ova fabrika je prošlu godinu završila u minusu od 1,48 miliona dinara, a godinu pre toga minus u kasi bio je 3,9 miliona dinara.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...