Gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji u petak će peške na posao, evo i zašto!

341

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pozvala je predsednike opština i gradonačelnike da sutra dođu na posao bez automobila i podrže akciju „Dan bez automobila“ u više od 40 gradova i opština u Srbiji.

Čelni ljudi lokalnih samouprava tom akcijom promovišu zdrave životne navike, pešačenje i biciklizam, i ukazuju na potrebu da se započne rešavanje problema u gradovima izazvanih prevelikom upotrebom motornih vozila.

Akciju organizuje SKGO u okviru Evropske nedelje mobilnosti kojom se podstiču alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovane čime se smanjuje korišćenje putničkih automobila i poboljšavaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

Evropska nedelja mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. septembra. Ovogodišnja tema kampanje je kombinovanje različitih vidova prevoza pod sloganom „Kombinuj i kreći se“ u koju je uključeno više od 2.600 gradova i opština iz 50 država sa više od 250 miliona stanovnika.

U Parizu je, tako, u nedelju, četvrti put za redom, održan dan bez automobila, pa je od 11 do 18 sati vladala zabrana kretanja automobila.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...