Dodik: Hvala im! Ne pitaju šta radite, nego šta vam treba

Ministar je poručio da će građani RS imati uslove za lečenje kakvi postoje u svetskim metropolama

240

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posebno je danas, tokom otvaranja Severnog krila UKC-a, zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je Srbija uputila Republici Srpskoj.

Dodik je zahvalio i ministri zdravlja Srbije Zlatiboru Lončaru.

„Želim da zahvalim gospodinu Lončaru što pripada timu gospodina Vučića koji gleda u Republiku Srpsku i ne pita šta vi tamo radite, nego pita šta vama treba“, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je istakao da bez Srbije mnoge stvari ne bi mogle biti urađene.

„Nismo mogli ništa da uradimo ni onda kad smo ovđe vodili borbu i kad su mnogi naši stradali, a da nije bilo otvorene saradnje sa zdravstvenim institucijama širom Srbije, predvođeni sa VMA, koji su pružali pomoć i nisu pitali za formalnosti, nego je bilo pitanje spašavanja ljudskih života“, podsetio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske čestitao je na ovom uspehu, rekavši da to smatra radnim uspehom.

„Smatram ovo radnim uspehom. Još 1998. godine sam zatekao Klinički centar u očajnom stanju. Prioritet je bio da počnemo rekonstrukciju. Čekali smo da se vratimo 2006. godine da počnemo sa tim. U međuvremenu pet godina, sve je stajalo“, izjavio je Dodik.

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je takođe zadovoljstvo što je ovako kapitalan projekat, u vreme raznih izazova, izgrađen u vreme mandata Vlade na čijem je čelu. Vrednost projekta iznosi 84 miliona evra, a realizovan je za 43 meseca.

U Banjaluci su danas svečano otvoreni Severno krilo i centralni blok Univerzitetskog kliničkog centra, u prisustvu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je poručio da će građani RS sada imati uslove za lečenje kakvi postoje u svetskim metropolama, a lekari i medicinsko osoblje mogućnost za kvalitetno usavršavanje.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...