Akcija besplatnih preventivnih pregleda se nastavlja

308

BEOGRAD – Akcija besplatnih preventivnih pregleda nastavlja se s početkom jeseni, saopšteno je iz ministarstva zdravlja.

Ministarstvo je pokrenulo akciju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, već danas u periodu od 9.00 do 16.00 časova, svi građani Srbije, i oni koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u kliničko-bolničkim centrima i opštim bolnicama širom zemlje urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG.

U devet dana akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije, odnosno blizu 20.000 građana svake poslednje nedelje u mesecu.

„To je ujedno i najbolji motiv da Ministarstvo zdravlja nastavi sa preventivnim pregledima i akcijama ovog tipa, ali i edukacijom građana Srbije o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i terapije, kako bi kod što većeg broja pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani“, ističe se u saopštenju.

Svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje „Rak je izlečiv“ koju Ministarstvo zdravlja organizuje sa RTS-om.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...