Policajcima određen pritvor do 30 dana

192

BEOGRAD – Petorici saobraćajnih policijaca iz Lazarevca, koji su uhapšeni zbog sumnje da su primali mito od učesnika u saobraćaju kako im ne bi pisali prekršajne prijave i naloge, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor prema R. Đ. (48), S. N.(40), D. M. (38), I. Đ. (42) i Ž. P. (41), zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli u toku istrage uticati na svedoke.

Prethodno je Posebno odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Policija je u utorak saopštila da postoji sumnja da su oni od više učesnika u saobraćaju koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima i da uočene prekršaje nisu evidentirali.

Na taj način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a protiv učinilaca saobraćanih prekršaja nisu sprovedeni odgovarajući prekršajni postupci.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...