Tužilac u Novom Pazaru razrešen dužnosti

288

NOVI PAZAR – Državno veće tužilaštva razrešilo je funkcije zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića jer je Disciplinska komisija utvrdila da mu je u periodu od 2010. do 2016. godine zastarelo 112 predmeta, objavio je danas radio Sto plus.

Kontrola Milanovićevog rada obavljena je u septembru prošle godine, a tri meseca kasnije Komisija je donela rešenje o pokretanju disciplinskog postupka koji je okončan predlogom rešenja za njegovo razrešenje.

Milanović se žalio na tu odluku, ali je ona samo delimično usvojena tako što je oslobođen odgovornosti za nastupanje zastarelosti u tri predmeta, dok je za 112 proglašen krivim.

Na osnovu toga su članovi DVT odlučili da Milanovića razreše „zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja po Zakonu o javnom tužilaštvu“.

Milanović je na tu odluku uložio prigovor, ali je on odbijen početkom septembra posle čega je razrešenje postalo konačno.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru prošle godine je i zamenik tužioca Radanko Lojanica zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na 10 meseci zatvora i izrečena mu je mera zabrane obavljanja tužilačke ili sudijske funkcije u naredne dve godine.

Lojanica se žalio na tu presudu, a Apelacioni sud je naložio novo suđenje u Specijalnom sudu. Izricanje presude u ponovljenom suđenju zakazano je za 11. oktobar.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...