Bukte požari u Dalmaciji i Crnoj Gori (FOTO)

245

ZAGREB/PODGORICA – Dva „er traktora“ i dva kanadera od jutros gase požar kod Metkovića, a još jedan kanader biće poslat na požarište Ćilipi kod Dubrovnika, saopštilo je hrvatsko ministarstvo obrane. I u okolini Podgorice noćas je gašeno najmanje 15 šumskih požara.

Jaka bura je sinoć ponovo razbuktala požar u blizini Mokala kod Orebića, pa je preventivno 35 ljudi evakuisano u privatne kuće u Trpnju, a prema poslednjim informacijama sa terena, kuće su odbranjene i stanje je pod kontrolom, javila je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spasavanje.

Potpredsednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević juče je obišao požarom zahvaćena područja kod Orebića na poluostrvu Pelješcu i Kulu Norinsku kod Metkovića gde je i održao sastanke županijskog vatrogasnog štaba na kojima su dogovoreni dalji koraci, javila je Hina.

U isto vreme na području Podgorice i dalje je aktivan požar u mestu Blizna, a vatrogasci su uspeli da odbrane objekte, izjavio je Ranko Racković iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice.

Vetar, koji im je prvobitno otežavao posao, usmerio je vatru u pravcu suprotnom od kuća.

Aktivan je i požar u Svibi, koji preti da ugrozi kuće.

Ekipe Službe zaštite i spasavanja Podgorice gasili su tokom noći oko 15 požara širom Podgorice, preneo je portal RTCG.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...