Demonstrativno napustili sednicu: Farsa i lakrdija!

Skupština i javnost ništa ne znaju o pregovorima o Kosovu, "ali su zato obavešteni Toni Bler i Džordž Soroš", kaže Šešelj

1.136

BEOGRAD – Poslanička grupa Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije napustila je danas sednicu, navodeći da se ona pretvorila u „farsu“ i „lakrdiju“ u kojoj opoziocionim poslanicima nije omogućeno da postavljaju pitanja ministrima.

Kako je na konferenciji za novinare rekao potpredsednik SRS Aleksandar Šešelj, poslanička grupa radikala, iako druga po snazi u Skupštini Srbije, za dve godine mandata aktuelnog saziva nijednom nije stigla da postavi pitanja ministrima zbog prakse u kojoj se prednost daje manjim poslaničkim klubovima.

„Na delu je grubo kršenje načela podele vlasti i skupštinskog poslovnika. Parlament treba da bude nadređen vladi, a pod vlašću Srpske napredne stranke danas imamo potpuno drugačiju situaciju“, kaže on.

Šešelj je ocenio da se današnja sednica pretvorila u „farsu“ jer se pri postavljanju poslaničkih pitanja ide od manjih ka većim poslaničkim grupama vladajuće koalicije, koje, kako je naveo, „imaju samo hvalospeve za rad vlade, ministri nisu ograničeni u svojim odgovorima, a opozicija nema načina da postavi pitanja“.

„U toj lakrdiji mi nećemo učestvovati“, kazao je Šešelj.

Po njegovim rečima, poslanici su danas ostali uskraćeni za objašnjenje ministara šta znači razgraničenje u pregovorima sa Prištinom i zašto se sve više u kontekstu tog dijaloga pominju i tri opštine sa juga centralne Srbije: Preševo, Bujanovac i Medveđa.

„Uskraćeni smo da čujemo kako predsednik i Vlada Srbije pregovaraju o Kosovu i Metohiji, o tome Skupština Srbije i javnost ništa ne znaju, ali su zato obavešteni Toni Bler i Džordž Soroš. Uskraćeni smo i za odgovor na pitanje o dolasku Fronteksa u Srbiju, to je pitanje suvereniteta jer je Vlada Srbije dozvolila da stranci upravljaju našim granicama“, kazao je Šešelj, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...