Direktor podneo ostavku: Sve što se dešava na niškom aerodromu su tipična „srpska posla“

263

NIŠ – Dosadašnji direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“ Bojan Avramović podneo je danas ostavku na tu funkciju. Njega je potom Skupština agencije smenila i na njegovo mesto postavila Ivana Mihajlovića, dosadašnjeg rukovodioca sektora ekonomije i ljudskih resursa.

Avramović, koji važi za jednog od najzaslužnijih ljudi za razvoj niškog aerodroma, rekao je novinarima da je podneo ostavku jer se osnivači RRA „Jug“ i on nalaze na „različitim stranama“.

„Moje mišljenje o aerodromu nije se promenilo, a neki drugi su ga promenili od histerične podrške koju su davali aerodromu, pa do toga da su aerodrom javno ponižavali i kritikovali“, rekao je Avramović.

On je rekao da nije nimalo iznenađen time što je kompanija „Viz er“ odlučila da ukine liniju Niš-Malme, iako je popunjenost aviona na toj liniji 85 odsto.

„Aerodrom je sada isuviše kompromitovan. Imate ministarku koja je pričala gluposti o bezbednosti, imate opšti napad na aerodrom svih državnih institucija. Naravno da će se avio kompanije pitati da li treba da tu da rade ili da se povuku“, rekao je Avramović.

On je dodao da su brojne smene i sve ono što se sada dešava na aerodromu u Nišu tipična „srpska posla“.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur rekao je da je glavni razlog za Avramovićevu smenu to što Regionalna razvojna agencija „Jug“ ništa nije učinila u protekle tri godine po pitanju izgradnje regionalne deponije „Keleš“ koja je njen najznačajniji projekat.

„Pored toga, za vreme Avramovićevog mandata četiri lokalne samouprave – Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica i Aleksinac istupile su iz članstva RRA „Jug“, a neke druge su najavile istupanje“, istakao je Banđur.

Banđur je objasnio da se Avramovićeva smena našla na današnjem dnevnom redu Skupštine RRA „Jug“ iako je podneo ostavku, zato što se dnevni red utvrđuje nedelju dana ranije.

Novoizabrani direktor RRA „Jug“ Ivan Mihajlović rekao je da će njegov najznačajniji posao u narednim mesecima biti reakreditacija agencije.

Prema njegovim rečima, RRA „Jug“ je ranije donosila planove razvoja niškog aerodroma, Međutim, nakon prelaska aerodroma u državno vlasništvo agencija više nema „dodirnih tačaka“ sa aerodrom.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...