Loša vest sa niškog aerodroma

1.583

NIŠ – Mađarska aviokompanija Viz er je prestala sa prodajom karata za januarski let za Malme sa niškog aerodroma.

Let za Malme je bila prva linija nakon dugogodišnje pauze, Viz er prva“ low cost“ kompanija koja je 2015. godine stigla u Niš.

Direktor Regionalne razvojne agencije iz Niša Bojan Avramović kaže da to znači da se linija gasi i da je to jedna od loših vesti nakon što je upravljanje niškim aerodromom preuzela država.

Ukidanje ove linije znači 32.000 putnika manje.

„Ovo je povratak u prošlost. Meni je stvarno žao da je ovako počelo, ipak sam se nadao da nisam u pravu ni po jednom predviđanju“, kaže Avramović.

Na pitanje koja su bila njihova predviđanja, Avramović je rekao da su očekivali da će da podignu takse, jer zašto bi tražili od nas da dižemo takse.

„Lično su tražili od mene, agencije, da to uradim, da podignemo takse i uđu u probleme sa aviokompanijama“.

U ovom trenutku sa niškog aerodroma lete tri kompanije.

Na samom aerodromu kažu da nemaju najavu ukidanja bilo kog leta i da „low cost“ kompanije, prema saznanjima koja oni imaju, ostaju u Nišu.

„Na aerdoromu ‘Konstantin Veliki’ vrši se redovan putnički avio saobraćaj kako je i najavljeno za letnju sezonu 2018. Svakako su u opticaju i prodaje karata za zimsku sezonu 2018/19“, izjavila je portparolka aerodroma Ivanka Stanisavljević.

Da li je to uvod u povlačenje i ostalih kompanija iz Niša? Da li se i kada ukidaju pojedine linije za sada zvaničnih infoirmacija i potvrde iz tih kompanija nema.

Podsećamo, u prethodnoj godini, niški aerodrom po rastu putnika bio je vodeći u regionu, a pre nego što je upravljanje preuzela država, nišlije su protiv takve odluke organizovale i proteste.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...