Uhapšeni šverceri, dopremali meso i prerađevine s Kosova

529

JAGODINA – Policija u Jagodini je zaplenila oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapsila pet osoba osumnjičenih da su učestvovali u njegovoj nabavci, saopštila je danas Policijska uprava iz tog grada.

Među uhapšenima su S. P. (46) zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog u preduzeću „Pavlović“ sa područja Ćuprije i M. D.(34) osumnjičen za zloupotrebu položaja kao odgovorni u preduzeću „AM Trgotrans 08“ iz Užica.

Policija je uhapsila i D. G. (38) iz Ćuprije, M. M. (37) iz Paraćina i M. S. (31) iz Raške. Oni se sumnjiče da su zloupotrebili položaj.

Krivična prijava je podneta protiv još dve osobe, od kojih je jedna već u pritvoru, a za drugom policija traga.

Policija sumnja da je S. P. sa M. D. nabavio meso i mesne prerađevine bez dokaza o poreklu. Nabavljeno meso je sa Kosova i Metohije više puta dopremano do preduzeća „AM Trgotrans 08“, gde je pripremano za dalju prodaju.

Sumnja se da su D. G, M. M. i M. S. obezbeđivali transport mesa do preduzeća „Pavlović“ tako što su vozača, za kojim se traga, obaveštavali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća „Pavlović“ pronašla oko 31,4 tone mesa. Oko 4,5 tona bilo sakriveno u hladnjači preduzeća „AM Trgotrans 08“, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...