Šta je dogovoreno sa američkim ambasadorom

183

BEOGRAD  – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki ambasador u Beogradu Kajl Skot konstatovali su danas da su bilateralni odnosi Srbije i SAD u usponu, kao i da postoje velike mogućnosti za dalje jačanje ekonomske saradnje dvveju zemalja, s obzirom na sve veće interesovanje američkih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.

Vučić i Skot su razgovarali o bilaternim odnosima i situaciji u regionu a, kako je saopštila Pres služba Predsednika, sagovornici su razmenili mišljenja o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje trajnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za mir i pronalaženje rešenja, ali da to rešenje mora da bude kompromisno i da uvaži neke od vitalnih interesa srpske države i naroda.

Ambasador Skot je naglasio podršku SAD pronalaženju rešenja koje bi bilo primenjivo i trajno i koje ne bi ugrozilo stabilnost regiona.

Oni su takođe naglasili važnost dobrih odnosa u regionu i posvećenost održavanju kredibilnih i transparentnih izbora.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije.

Ambasador Skot je pozdravio to što će Srbija biti domaćin vežbe Evroatlantskog centra za koordinaciju aktivnosti u vanrednim situacijama.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija opredeljena da unapređuje odnose sa NATO, kao i sa drugim vojnim savezima, ali da ostaje vojno neutralna i suverena zemlja.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...