Šta Savez za Srbiju traži od RTS-a

318

BEOGRAD – Lideri Saveza za Srbiju zatražili su danas od Radio-televizije Srbije (RTS) da medijski servis počne da poštuje zakone i omogući predstavnicima opozicije vreme u informativnim emisijama, odnosno da im obezbedi poštovanja prava na demanti.

Kako se navodi u saopštenju, zahtev je upućen simbolično na Medjunarodni dan prava javnosti da zna, s obzirom da je slogan RTS-a „Vaše pravo da znate sve“ i da i gradjani koji glasaju za opoziciju takodje finansiraju rad RTS-a i imaju pravo da znaju sve o aktivnostima i stavovima svojih političkih predstavnika.

Lideri Saveza su tražili da u roku od 15 dana bude obezbedjeno redovno učešće predstavnika Saveza za Srbiju u informativnim programima RTS-a i to najmanje 30 minuta nedeljno, a naročito se insistira na učešću u debatnim emisijama.

„Od izborne kampanje za beogradske izbore, niko od predstavnika opozicionih partija nije bio u studiju RTS, a radi se o partijama koje imaju svoje predstavnike i u republičkom i u lokalnim parlamentima i predstavljaju stavove značajnog dela gradjana“, naveo je taj opozicioni savez.

Savez je zatražio i da se demanti i odgovori pročitaju u istim emisijama i formatima u kojima su, kako se navodi, „klevete i laži predstavnika vlasti o Savezu ili njegovim članicama iznete“.

U pismu je naglašeno da će predstavnici Saveza za Srbiju biti prinudjeni da radikalnije deluju protiv takve uredjivačke politike javnog medijskog servisa ukoliko ne dodje do ispunjenja ovih zahteva.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...