Vučić: Nismo zadovoljni jer možemo još više i bolje

527

NIŠ – Svih pet okruga, Pčinjski, Pirotski, Toplički, Niški i Jablanički, mogu da računaju na dalju podršku države Srbije, poručio je danas predsednik Srbije u obraćanju građanima koji su ga dočekali u Nišu, gde je otvorio fabriku za proizvodnju rasvete Cumtobel.

On je rekao da su neke stvari vidljive tek kada prođe neko vreme.

„Pa pogledajte samo Niš koliko sada drugačije izgleda od onih razvalina. Tamo je velelepna Aster fabrika, od livade imate Džonson elektrik, imate Leoni… Klinički centar potpuno nov, nove opreme za bolnice“, istakao je on i dodao da to neki ne žele da vide.

„I mi i dalje nismo zadovoljni, jer znam da možemo još više i bolje“, dodao je on.

Vučić je rekao i da je zahvalan onima koji znaju da oni koji im se ne ulizuju i ne dodovoravaju žele najbolje za zemlju.

„Ne možete da izlečite rak tako što pijete aspirin, već tako što uzimate jake terapije. Morate biti hrabri da to kažete narodu“, kaže on.

Vučić je rekao i da je želja da se uz pomoć povećanja plata i penzija vrate ljudi iz inostranstva i da u Srbiji ostanu i potroše plate i zarade.

Vučić je otvorio fabriku za proizvodnju rasvete Cumtobel u Nišu, koja će zaposliti 1.100 radnika.

„Ne postoji ništa lepše od ovog. Pre dve godine smo pokrenuli priču sa Cumtobelom i danas vidite da je to značajno i za Niš i za ceo region i to sve sa jednim važnim i velikim ciljem, da obezbedimo budućnost za našu decu“, rekao je Vučić.

Ukazao je da se angažovao na dovođenju stranih investitora i podsetio da je u Niš šest ili sedam puta dolazio na nekoliko dana, mnogo više, kaže, od svih predsednika i premijera zajedno od 1945. godine.

Vučić je istakao da 55 odsto od ukupnih stranih investicija u regionu završi u Srbiji i da će se boriti da to bude 60 odsto i značajno više od ostalih zemalja.

Predsednik kaže i da su danas u Srbiji uređene finansije, da je dinar stabilan već šest godina, te da imamo suficit u budžetu već tri godine.

“Smanjuje se javni dug i 1. januara 2019. godine biće manji od 47, 48 odsto”, istakao je Vučić.

Izvor Tanjug, B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...