Potpisan ugovor, ovaj srpski proizvod će se izvoziti u Kinu

302

JAGODINA – Kineska kompanija „Golden sea pearl“ potpisala je ugovor o mesečnom izvozu 50 tona pilećeg mesa sa kompanijom „Food star“ iz Jagodine (bivši Winners company).

Ugovor je, kako se navodi u saopštenju, potpisan u prisustvu ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga i predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme.

Marković je zahvalio kineskom ambasadoru što je na jagodinsko tržište doveo jednu od najvećih kineskih kompanija u toj oblasti.

„Mi smo iskoristili posetu predsednika Vučića Kini, koji je razgovarao sa predsednikom Kine Si Ðinpingom i više kineskih kompanija. Predsednik Si je dao zeleno svetlo kineskim kompanijama da sarađuju sa Srbijom. Mi moramo da iskoristimo to prijateljstvo sa Kinom i da ne čekamo samo na predsednika Srbije, ministra inostranih poslova i ministra trgovine, već da svi gradovi i opštine vide šta mogu sami da urade“, rekao je Marković.

Kako je dodao, mogućnost je stvorena, a sada treba koristiti prednosti koje Srbija ima u odnosima sa Kinom.

Ambasador Li Mančang je istakao da se zahvaljuje, kako je rekao, prijatelju Draganu Markoviću što je jedna kineska kompanija potpisala ugovor sa kompanijom iz Jagodine svetskog nivoa po kvalitetu.

„To je prvi korak“, rekao je ambasador i dodao da je saglasan da je ovo velika šansa da se krene u dalju saradnju.

Vlasnik kompanije „Food star“ iz Jagodine Dragoslav Milisavljević je pojasnio da će njegova kompanija zbog ugovora sa kineskom kompanijom udvostručiti proizvodnju na 50.000 klanja mesečno.

U saopštenju se navodi i da je predstavnica kineske kompanije „Golden sea pearl“ najavila da će oni u drugoj fazi otkupiti kompletnu proizvodnju jagodinske kompanije, te da sledi i potpisivanje ugovora sa jagodinskim „Agroživom“, takođe o izvozu pilećeg mesa iz Jagodine u Kinu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...