Apple uskoro rešava problem sa iPhoneom XS, ali javno ćuti

Stiže nekakva vrsta "priznanja"

296

Pisali smo vam da novi iPhone modeli imaju problema sa punjenjem, kao i da je Apple ostao nem na tu temu, ali izgleda da je izokola to priznao. Ako je suditi po ozbiljnom sajtu Cnet, kompanija iz Kupertina je „priznala“ da problem postoji.

Ne javno, naravno. Cnet piše da će update operativnog sistema, dolazeći iOS 12.1 popraviti problem zbog kojeg pojedini XS i XS Max modeli nisu mogli da se pune ako bi ekran bio zaključan. Za sada se ne zna kada će novo ažuriranje biti dostupno osim neodređenog „ove jeseni“, ali beta verzija već jeste. Vodite računa o tome da Apple ne savetuje testiranje bete ako imate samo jedan telefon ili uređaj od koga vam zavise svakodnevne obaveze.

Dok ne dođe iOS 12.1 i popravi ove probleme, korisnici iPhonea XS i XS Max moraće da čuknu ekran svog telefona kad ga stave na punjenje. Ili prosto da koriste bežično punjenje.

Svaki put kada Apple objavi novi operativni sistem pojavi se neki problem koji nije bio vidljiv dok sistem nisu počele da koriste desetine miliona ljudi. Prošle godine je po izlasku verzije 11.1 izbio problem jer neki korisnici nisu mogli da otkucaju slovo „i“. Umesto toga, autokorekt bi ga prepravljao u „A“ i unicode simbol. Apple je zbog toga objavio iOS 11.1.1

Nekim korisnicima će možda biti važno da znaju i da će iOS 12.1 doneti više od 70 novih emojija, među kojima je i čuvena lama.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...