Ministar: Kontrola fondacije, Trifunović: Od nepravilnosti – samo jedna slika koja visi ukrivo

2.125

BEOGRAD – Glumac Sergej Trifunović pozvao je danas nadležne organe da dođu i ispitaju rad fondacije „Podrži život“, čiji je osnivač.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je inače juče tokom rasprave u Skupštini Srbije najavio da će zvati premijerku Anu Brnabić i sve nadležne službe „da se od od sutra krene i da sve što se radi bude najtransparentnije, da se vidi šta je i kako urađeno sa svakim dinarom“ u fondaciji „Podrži život“.

Lončar je u Skupštini javno upitao postoji li negde u svetu primer humanitarnog fonda koji od građana traže da šalju SMS poruke za lečenje nekog deteta, a vaš novac ne ide za to lečenje, već ide na kockanje u neki investicioni fond.

Reč je o fondaciji “Podrži život”, a navode o tome da je novac ove fondacije uplaćivan pojedinim investicionim fondovima objavio je „Srpski telegraf“.

Sergej Trifunović je jutros za N1 izjavio da se novac koji se prikuplja u fondaciji ne zloupotrebljava, već da se isključivo koristi za lečenje bolesne dece.

Trifunović je rekao da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke.

Trifunović je rekao da je uveren kako će jedino nepravilno što će naći u fondaciji biti „jedna slika koja visi ukrivo“.

„Kako bih vam rekao, (ovo je) pokušaj blaćenja fondacije na sve moguće načine, prilično smešan, pritom prilično produktivan. Oni su napravili to da mi poslednjih 10 dana imamo više uplata nego ikad, pošto očigledno da ljudi znaju o čemu se radi“, kazao je Trifunović.

Polemika o fondaciji „Podrži život“ bukti i na društvenim mrežama.

Kritičari Sergeja Trifunovića pitaju zašto je novac skupljen putem SMS-ova prebacivan u investicioni fond i zašto mali Dušan Todorović iz Svilajnca nije odmah poslat u Barselonu ako je para uveliko bilo u investicionom fondu, već se u poslednji minut apelovalo da se šalju SMS-ovi za njega.

S druge strane, oni koji podržavaju Trifunovića kažu da se ovde radi o napadu na njega iz političkih razloga zbog njegovih otvoreno opozicionih stavova.

Izvor Blic, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...