Vučić prihvatio molbu predsednika Dodika

247

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je trebalo da sutra ide u Sarajevo, ali da neće ići, jer je pred sastanak sa evropskim izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom dobio pismo predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Prihvatio sam molbu i zahtev predsednika Dodika. Neću ići u Istočno Sarajevo. Molim Srbe da u demokratskoj atmosferi provedu izbore u Bosni i Hercegovini“, rekao je Vučić.

On je dodao da se Srbija nije mešala za razliku od nekih drugih u izborni proces u Bosni i Hercegovini, a da će oni koji Srbiju optužuju za mešanje, njegov odgovor dobiti posle izbora.

Dodik je u pismu pozvao Vučića da odloži svoju posetu Istočnom Sarajevu za period nakon održavanja predstojećih izbora u Bosni i Hercegovini.

On je u pismu pročitanom na Radio-televiziji Srbije naveo da to čini „kako bi ga zaštitio od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod“.

Dodik je naveo i da će Republika Srpska biti večito zahvalna za svu pomoć koju joj je Srbija uputila, i ocenio da su Srbi iz obe zajednice „jedan narod, i da ne smeju da nas dele“.

Takođe je zamolio Vučića da se vide u ponedeljak, kako bi napravili planove dalje saradnje Srbije i Republike Srpske.

Opšti izbori u BiH biće održani u nedelju, 7. oktobra.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...