Nosio sam lutku Miloševića, mogu i Vučićevu

618

BEOGRAD  – Potpredsednik Gradjanskog bloka 381 Dejan Bulatović, koji je na protestima 1996. godine maltretiran u policiji, nakon zatvaranja zbog nošenja lutke sa likom tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića u zatvorskom odelu, izjavio je da se ne plaši da na skup povodom 18 godina od petooktobarskih promena nosi lutku u prirodnoj veličini aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zatvorskom odelu.

„Nisam se plašio 1990-ih godina, ne plašim se ni sada. Strah je odraz nemoći, a opoziciono delovanje mora biti iznad svega toga. Kreativnost se nikada nije mogla suzbijati strahom, to je ono što ruši svaki koncept na bazi straha“, rekao je Bulatović za dnevni list Danas od petka.

On je ocenio i da aktuelna vlast pokušava da nametne strahovladu, ali da će parkovi i ulice biti „puni naroda“ kada ljudi odluče da budu jači od straha i kada shvate da aktuelna vlast mora da ode u prošlost.

Bulatović je ocenio da je „posebno dramatičan“ problem što posle petooktobarskih promena 2000. godine nije došlo do lustracije političara i političkih stranaka.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...