ISIS preti Zukorliću, evo kako im je on odgovorio

Zukorlić dobio policijsko obezbeđenje

428

Poslanik Muamer Zukorlić kaže da mu je takozvana Islamska država (ISIS) uputila pretnje smrću jer, kako je istakao, predstavlja umereni, a ne ekstremni islam.

Zukorlić je zbog tih pretnji dobio i policijsko obezbeđenje.

„Smetnja sam im jer sam predvodio islamsku zajednicu i što tumačim islam onako kako to njima ne odgovara“, rekao je Zukorlić za TV Prva i dodao da je umerena dimenzija islama jedini način borbe protiv terorizma.

Zukorlić kaže da su ljudi „verski prazni i hoće veru“, a on im nudi „izvorni, umereni islam, što ekstremistima, teroristima ne odgovara“.

„To vam je isto kao kada imate žedne ljude i ako nemaju čistu vodu primorani su da piju prljavu. Ja sam kriv što im nudim čistu vodu, jer ako popiju čistu neće piti njihovu prljavu vodu“, rekao je on.

Kako kaže, od ISIS-a nisu stigle samo pretnje, to je proglas, poziv svim njihovim sledbenicima da ga ubiju.

Jedini vid borbe, kako kaže, protiv ekstremizma je kroz obrazovni sistem i naglašava da je loše što je islamska zajednica u Srbiji podeljena 2007. godine jer sada ne postoji nikakva kontrola.

„Do 2007. godine dok ste imali jedinstvenu islamsku zajednicu imali ste muftiju koji odgovara za islamsku zajednicu. Postojala je kontrola knjiga i programa i obrazovnog sistema. Danas imate dve islamske zajednice, a tu dvojnost koriste razne grupacije“, dodao je on.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...