Zbog polemike Dveri i SRS u skupštini određena pauza da se „smire strasti“

578

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je poslanike Srpske radikalne stranke (SRS) kakva su oni opozicija jer, kako kaže, ne smeju da napadaju predsednika države Aleksandra Vučića, a poslanica radikala Vjerica Radeta mu je poručila da javnost zna ko je prava opozicija i da za opoziciono delovanje „nije dovoljno reći samo da je neko lopov“.

Obradović je primetio da radikali „gromoglasno ćute“ kada se pomene Aleksandar Vučić, upitavši ih kakva su oni opozicija kada ne smeju „da napadaju predsednika, njegovog kuma…“

Boško Obradović- VMA

„Lako je da napadate Boška Obradovića. Ćutite Radeta verno služeći (Vojislavu) Šešelju i Vučiću. Licemerno je napadati opoziciju“, rekao je Obradović koji je polemisao najpre sa naprednjacima, tvrdeći da će skupština da usvoji zakon koji liberalizuje tržište za uvoz GMO.

„Prilično je neverovatno zašto predstavnici ove grupacije “savez za s kolca i konopca“, tako bi im najbolje izgleda ime odgovaralo, zašto svoje frustracije leče pominjući SRS tamo gde nema razloga za to“, rekla je Radeta.

Ona je dodala da je bilo interesantno slušati „ljotićevca kada iz njega progovori fašizam koji ne može da sakrije“ i da je očigledno da on misli da napadati političke protivnike zapravo znači „ponašati se u fašističkom fazonu“.

„Javnost zna da je SRS najozbiljnija opozicija, da se vrlo ozbiljno suprostavljamo predlozima Vlade Srbije. Jedino smo mi tražili da premijerka razreši pet ministara. Kada neko ne zna da se ponaša ljudski, kada iz nekog progovori “ljotićevština“, on je zaslepljen i misli da je dovoljno samo reći da je neko lopov i kriminalac“, odgovorila mu je Radeta.

Vjerica Radeta – Youtube

Kaže da s druge strane, Obradović nije odgovorio „gde su pare iz Hilandara“, upitavši da li postoji veći greh „biti pravoslavac i pokrasti Hilandar“, kao i na šta je potrošio novac koji su Dveri dobile za izbornu kampanju, navodeći da je jedna suma novca otišla električaru.

„Šta mu je radio električar u kampanji? Je l“ ga je uključivao u struju?“, upitala je Radeta i konstatovala da državne pare ne mogu da „pokradu samo ministri, već i političke partije koje dobijaju novac za izborne kampanje“.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović se uključio u raspravu rekavši da je javnost mogla da čuje kako „koordinator“ (Saveza za Srbiju Boško Obradović) shvata političko delovanje i šta za njega predstavlja pojam opozicije.

„Kaže (Obradović) morate da spominjete Vučića, njegovog brata, da mu razapinjete na krst decu, oca, majku, porodicu, onda ste prava opozicija. Time dokazujete opoziciono delovanje. To je bruka i sramota. Ne znam da li se kolege sa druge strane, evropejci slažu sa takvom definicijom politike i opozicije“, rekao je Martinović.

On je pozvao predsedavajućeg Veroljuba Arsića da ne dozvoli da se pominje porodica funkcionera, jer su, kako kaže, svi oni samo politički rivali.

„Nisam politički rival sa ocem koordinatora. Nisam politički rival sa ocem Vuka Jeremića, ni sa bilo čijim detetom“, rekao je Martinović i dodao da kada bi počeli da uključuju članove porodice da bi to otišlo predaleko, jer bi, kaže, mogao da govori i o tome kako se firme „prebacuju“ sa muža na ženu, i šta radi nečiji otac, i šta radi nečiji brat.

Posle serije polemika određena je petominutna pauza kako bi se „smirila situacija“ u parlamentu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...