Neeee! Ode i Samsung na tamnu stranu…

Izgleda da pada i poslednji bastion...

1.006

Najveći preostali borac za postojeće slušalice i ljubitelje muzike na pragu je pada silama mraka: kako, naime javlja korejski ETnews, a prenosi Android Authority, Samsung namerava da na svom sledećem flagship telefonu izbaci džek od 3,5 milimetra.

Ako ste jedan od onih, to jest, ako ste bilo ko od ljudi na svetu koji slušaju muziku na telefonu, svakako ne volite onaj besmisleni dongle ili ostale transformatore koji premošćavaju 3,5mm slušalice sa lightning ili USB-C portom. Bežične slušalice nećemo da pominjemo, jer bluetooth veza jednostavno nije za ozbiljno slušanje muzike.

Ovaj zloglasni i jako nepopularni  (ali izgleda nezaustavljivi) trend pokrenuo je Apple 2016. godine prilkom izlaska iPhonea 7. Taj trend su pratili mnogi, ali ne i Samsung. Štaviše, najpopularniji proizvođač telefona često se podsmevao Appleu, a naglašavanje da njegovi telefoni i dalje imaju ovu jednostavnu, ali vrlo korisnu opciju.

Ali, izgleda da je i tome došao kraj. Izgleda da i Samsung misli da više ne može ništa da bude tako prosto kao operacija: ubodeš slušalice u telefon – slušaš muziku. Kako izvori ETnewsa javljaju, kompanija će od jeseni ukinuti 3,5mm džek, a umesto toga će u svojim slušalicama isporučivati USB-C ka 3,5mm „dongle“.

Ima jedna dobra stvar ovde. Ako su ove vesti tačne, Samsung S10 će verovatno imati ulaz za slušalice, pošto so njegov izlazak očekuje početkom naredne godine.

Eto, prošle su dve godine od ovog besmislenog trenda, a niko još nije video nikakve dobrobiti. Istina je da su se bežične slušalice popravile, ali najjeftinije dobre sa dobrim zvukom koštaju oko 150 evra, na primer. Proizvođači kažu da se bez 3,5mm ulaza može staviti više baterije i drugog hardvera, ali verujemo da bi svi koji slušaju muziku radije izabrali nešto manju bateriju, a da mogu da urade prostu radnju: ubodu slušalice u telefon i slušaju muziku.

Da ne pominjemo da većina novih Android telefona ima USB-C ulaz, a iPhone i iPad Lightning ulaz. Štaviše, ako su poslednje glasine tačne, novi iPad uređaji imaće USB-C ulaz. Srećno sa svim tim ispravljačima…

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...