Verovali ili ne: vodi multimilijarderske biznise a ne koristi kompjuter

To je možda bilo normalno u 20. veku, ali sada zvuči neverovatno

138

Izvršni direktor kompanija Twitter i Square, Jack Dorsey nedavno je tvitovao pozdravnu poruku koju je poslao svojim kolegama nakon što je kompaniju Square napustila Sarah Friar, dotadašnja finansijska direktorka. Ona je napustila kompaniju da bi postala izvršna direktorka firme Nextdoor.

Ono što je zanimljivo jeste da je njegova poruka napisana u formi nekoliko „screenshotova“ sa iPhonea, što je i primetio novinar magazina Quartz Dave Gershgorn, kao i to da da Dorsey često ostavlja „skrinšotove“ sa iPhonea.

On je odlučio da prekine dilemu i direktno je upitao Dorseya da li koristi kompjuter, bilo desktop, bilo laptop. I dobio je odgovor:

Usledilo je potpitanje: „A tablet?“, a i ono je dobilo isti odgovor.

Eto, nema razloga da mislimo da Dorsey „troluje“, jer njegova slika u javnosti nije takva. To, naranvo, ne znači da nikada ne seda za kompjuter, jer je to nemoguće (je l’ da?), ali izgleda da stvarno ne koristi personalni računar.

On je, inače, prvi čovek dve kompanije čije su deonice javne na berzi. On navodno trenira i meditira svakodnevno, a osam kilometara do posla i nazad prelazi peške, što koristi kao dodatnu vežbu, ali i vreme za razmišljanje.

Dorsey je inače zaslužan i za preporod Twittera. Ova društvena mreža dugo je bila jedna od najpopularnijih, ali nije zarađivala novac. To je delimično bilo i zbog toga što je pokušavala da se takmiči sa Facebookom i Instagramom, ali da u isto vreme bude i drugačija. Koristili su je svi za razne stvari: korisnici su kačili fotografije hrane, dok su novinari i svedoci objavljivali izveštaje iz ratnih zona ili područja pogođenih prirodnim nesrećama.

Dorsey je sve to prekinuo, pomerio je Twitter sa App storea i Google Playa sa „social“ (društvene mreže) u sekciju „News“ (vesti) i uveo brojne nove inovacije, tako je Twitter otišao u debeli „plus“. Njegova zarada prošle godine bila je 2,44 milijarde dolara. Square je kompanija za finansijske usluge, mobilna plaćanja i druge usluge, a njen prihod prošle godine bio je 2,2 milijarde dolara.

Njima upravlja čovek koji u novembru puni 42 godine i nema kompjuter.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...