Doktorka „otkrila“ lažne humanitarce

554

BEOGRAD – U Beogradu je zabeležen slučaj zloupotrebe humanitarnih akcija za lečenje u inostranstvu, kada su navodni humanitarci prikupljali novac za lečenje deteta za koje se ispostavilo da je preminulo još 2014. godine, pišu Novosti.

Osobe koje su se predstavile kao humanitarci otkrila je dečji hirurg u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, profesorka Mila Stajević kada su joj pozvonili na vrata.

„Došla mi je na vrata žena iz humanitarne organizacije XYZ koja skuplja pare za lečenje bolesne dece i njihovo slanje u inostranstvo“, priča profesorka Stajević.

Kada je zatražila da vidi otpusnu listu, videla je da je dete za koje se traži novac preminulo.

„Vidim prepoznatljivi logo Instituta. Na kraju piše EXITUS LETALIS (smrtni ishod), obelodanila je Stajević.

„Da sada pošaljem dopis humanitarnim organizacijama da nam samo na mom odeljenju treba kao hleb pet špric pumpi koje koštaju po 1.000 evra svaka, rekli bi da tražim svoju korist u nabavkama. Preko RFZO je poslato 800 dece na lečenje i analize prošle godine, a to svi negiraju. Ne branim državu ali u tim komisijama sedimo mi koji smo najstručniji u svojim oblastima“, napisala je na društvenoj mreži profesorka Stajević revoltirana mahinacijama u prikupljanju pomoći za lečenje u inostranstvu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...