Gojković: Protiv Narodne skupštine se vodi hajka

727

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odbacila je danas informacije koje su se pojavile u medijima da parlament nabavlja buđave sireve, bademovo mleko i slične proizvode, ističući da se protiv Narodne skupštine vodi hajka i da ima sumnje ko je to inicirao.

O nabavci koja se pojavila u medijima Gojkovićevu je pitao samostalni narodni poslanik Zoran Živković, a Gojković mu je odgovorila da je jedva čekala da je neko to pita, te da je očekivala da to budu novinari.

“Poslednjih nekolikog dana vodi se neprimerena kampanja protiv skupštine i poslanika. Očekivala sam da zajedno svi reagujemo na to”, rekla je Gojković i pojasnila da javne nabavke vode zajedničke službe i da parlament nema nikakvih saznanja i dodirnih tačaka sa pomenutim nabavkama.

Ona je dodala da ima sumnje ko je inicirao takvu hajku i da će sa tom osobom, kada bude došla u parlament, razgovarati.

“Mislim da znam ko je. Ne znam zašto niko nije reagovao. Služba parlamenta je trebalo da reaguje i da demantuje. Gledala sam jutros i neprimereni prilog na televiziji gde su anketirani građani šta misle o tome kao da je to tačno”, rekla je Gojković.

Gojković je rekla da je sve iscenirano i pozvala one koji vode hajku da dođu i da pojedu u skupštini sve to o čemu se piše da je naručeno.

“Neka se posluži tim buđavim sirevima. Mi ćemo da platimo te ručkove. Molila sam Boga da neko od vas postavi to pitanje… kao da mi ništa ne radimo, nego samo sedimo, jedemo i bahatimo se”, rekla je Gojković i dodala da namirnice koje se pominju nikada nisu ušle u parlament.

“Neka je na čast onome ko je krenuo u hajku na Narodnu skupštinu i poslanike”, poručila je Gojković.

Živković je rekao da se prethodnih dana u javnosti prenose vesti da je parlament naručio tone specifičnih artikala i upitao za koje namene se to nabavlja, u kojim količinama i koliki je budžet za to predviđen.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...