Google očigledno misli da su kriptovalute obična sprdnja (VIDEO)

Greši li tehnološki gigant?

195

Google očigledno misli da su kriptovalute sprdnja. Pisali smo vam već o Pixelu 3 i Pixelu 3 XL, koji su uveli brojne nove, uglavnom impresivne opcije. Jedna od njih je i nadgledanje poziva koristeći kompanijin razvoj veštačke inteligencije. Ako zove nepoznati broj, Duplex bot će ljudskim glasom onome ko poziva reći koga je dobio i pitati ko je i zašto zove vlasnika broja.

Vlasnik telefona će videti odgovor, a onda odlučiti da li da se javi ili da prosledi broj u „spam“ i tako ga zauvek blokira. Jedan od razloga za to je i da bi se ljudi oslobodili poziva telemarketara, ali Google je  napravio kratak film da promoviše opciju i iskoristio ga je da se srpda sa kriptorudarima.

U filmu glume dvoje komičara, Dulce Sloan i Ronny Chieng, koji glume zaposlene u Googleu dok testiraju ovu opciju. Jedan je od očiglednih prevaranata i taj broj je prosleđen u spam. Ali, drugi je od snabdevača strujom, koji opominje Chienga da mu je račun za struju neuobičajeno visok.

„Dobro, rudarenje kriptovaluta zahteva mnogo energije“, odgovara on.

I onda sledi glavna fora, jer Sloanova cinično odgovara: „Kriptovalute? To nije pravi novac“.

Chieng pokušava da se izvadi rečima „pa novac nije pravi“, ali Sloanova je spremna: „Spreman si da živiš u toj laži?“.

Naravno, poenta celog skeča jeste da promoviše opciju Call Screen, ali Google nije odoleo da nas ne podseti da su u njegovim očima kriptovalute obična šala i ništa više.

Naravno, pobodnici kriptovaluta će vam reći da je to očekivana pozicija kompanije, kao i svih banaka, jer ne žele da se na taj način ugrožava njihov monopol. Stvar kriptoentuzijasta jeste da je svaka valuta stvar dogovora i poverenja u nju i da nema objektivnog razloga da tako ne bude i sa kriptovalutama.

Pogledajte Googleov filmić:

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...