Lepa vest za vlasnike starijih vozila, ovo više ne moraju da rade

947

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je danas predlog izmene zakona kojim se ukida obaveza da gradjani koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na svakih šest meseci, navodi se u saopštenju Vlade.

„Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila. Takodje, ovim zakonskim rešenjem ukida se tzv. nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila“, objašnjava se u saopštenju i dodaje da su izmenama zakona pooštrene kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila izmene Zakona o ozakonjenju objekata, a kako se navodi u saopštenju, one će obezbediti efikasnije vodjenje postupaka ozakonjenja i unaprediti evidenciju nelegalnih objekata.

Danas su usvojene i izmene Zkona o vazdušnom saobraćaju, a novine se tiču oblasti planiranja i izgradnje aerodroma, zaštite životne sredine, a uneto je novo poglavlje o transportu opasne robe, koje je u skladu sa standardima Medjunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

„Članovi Vlade usvojili su na današnjoj sednici Zaključak kojim se nalaže ministarstvima i posebnim organizacijama da dosledno sprovode politiku Vlade, koja se odnosi na ukidanje obaveze upotrebe pečata za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica“, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...