Poplave pogodile Španiju, prvi teniser sveta pritekao u pomoć (FOTO+VIDEO)

517

MADRID – Majorku u Španiji pogodile su velike poplave, a pomoć oštećenima ponudio je aktuelni prvi teniser sveta Rafael Nadal.

Nadal je prostorije svoje teniske akademije otvorio za „sve oštećene kojima je potreban smeštaj“, piše španski „Milenio“.

„Danas je tužan dan. Najiskrenije saučešće porodicama preminulih nakon velikih poplava u San Lorensu“, napisao je Nadal na Instagram profilu.

I drugi teniseri su se oglasili povodom polava i poslali poruke podrške.

U poplavama koje su na Majorki odnele najmanje deset života nestali su petogodišnji dečak i par iz Nemačke za kojima španski spasioci još uvek tragaju.

Nemački par je telefonom kontaktirao prijatelja i rekao mu da su ostali zarobljeni u vozilu, izjavila je nemački konzul Sabine Lamers.

Pripadnici civilne zaštite su saopštili da su juče pronašli telo dečakove majke. Majka je navodno uspela da izvuče sedmogodišnju ćerku iz automobila, ali ona i njen sin nisu uspeli da izađu. Među žrtvama poplava je par iz Britanije, 80-godišnja Holanđanka i šestoro Španaca.Identitet još jedne osobe još nije utvrđen, prenela je agencija AP.

U najmanje tri grada juče su bile zatvorene škole, dok je na stotine ljudi evakuisano u sportske objekte i na lokalni hipodrom.

Poplave su uticale i na telefonske veze, uništena su dva mosta, a 11 puteva je zatvoreno.

Poslanici su jučerašnju sednicu započeli minutom ćutanja, navodi Rojters.

Izvor Tanjug Milenio
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...