Senke nad Balkanom dobile najviše nagrada na ovom festivalu

234

BEOGRAD – Televizijska serija „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića osvojila je sedam nagrada „Zlatna antena“ na 8. Festivalu domaćih igranih serija – FEDIS-u.

Serija je osvojila nagrade u kategorijama najbolja i najgledanija serija, najbolja režija, kostim, fotografija i muzika.

Glumca Milica Gojković dobila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu u seriji „Senke nad Balkanom“.

Nagrada „Ljubiša Samardžić“ za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je glumac Marko Janketić  za seriju „Ubice mog oca 2“.

Anita Mančić dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u seriji „Psi laju vetar nosi“, za koju je nagrađen i montažer Stevan Marić.

Milan Marić dobitnik je „Zlatne antene“ za najbolju mušku epizodnu ulogu mladog Vukana u seriji „Nemanjići“, a Nataša Drakulić za scenario „Ubice mog oca 2“.

Jana Milić i Zoran Pajić proglašeni su za najpopularniji glumački par, a „Konak kod Hilmije“ je najpopularnija serija iz regiona.

Glumici Miri Banjac prupala je „Zlatna antena“ za svekupan doprinos domaćoj TV produkciji.

Pre ceremonije zatvaranja održan je panel, koji je moderirao predsednik kompanije „Color Pres Group“ Robert Čoban, a učestvovali su glumac Ivan Bekjarev, marketing menadžer „Fox Network“ grupe Marko Dacić, izvršni urednik časopisa „Serije +“ Miljan Tanić, reditelj i odgovorni urednik Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a Marko Novaković i urednik magazina „TV Novele“ Stefan Zlatković.

Prisutnima se na dodeli obratio i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.
On je zahvalio autorima na tome što se u serijama mogu videti „sjajne slike našeg glavnog grada“ i izrazio nadu da će nastaviti da rade na tome da domaća produkcija serijskog programa bude još bolja i kvalitetnija.

„Imate iskrenu podršku grada i nastojaćemo da vam izađemo u susret koliko god je to moguće i ubuduće“, rekao je Mladenović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...