Srpskom izdavaču nagrada na Sajmu knjiga u Frankfurtu

167

Izdavačka kuća „Kreativni centar“ osvojila je na Frankfurtskom sajmu knjiga, koji se održava do 14. oktobra, nagradu „Najbolji evropski udžbenik“ (Best European Learning Material Award – BELMA) za knjige iz edicije „Školice“, autora Slavice Marković i Simeona Marinkovića sa ilustracijama Eveline Daneve Rajninger.

Nagrade za najbolji evropski udžbenik dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG), a svečano proglašenje pobednika tradicionalno se održava prvog dana Sajma knjiga u prostoru Obrazovnog foruma.

Za nagradu mogu da konkurišu svi evropski izdavači udžbenika, a materijale procenjuje nezavisan žiri sastavljen od osam do deset članova, stručnjaka za obrazovnu literaturu, koji poznaju različite evropske jezike i različite obrazovne sisiteme.

Ovo je, inače, sedma po redu nagrada za najbolji evropski udžbenik za „Kreativni centar“.

Edicija „Školice“ je serija knjiga za podsticanje dečjeg razvoja i kreativnosti koja je namenjena deci uzrasta od prve do šeste godine.

Mnoštvo raznovrsnih aktivnosti – učenje prvih brojeva i slova i upoznavanje s pojmovima iz sveta koji nas okružuje – ima za cilj da u deci probudi radoznalost i da ih podstakne na razmišljanje i zaključivanje, ističe izdavač.

Autori su se trudili da sadržaj knjiga usklade sa odlikama razvoja deteta u uzrastu kom je knjiga namenjena, tako da su na početku svake knjige date osnovne karakteristike razvoja deteta u određenoj godini, dok se na kraju knjige nalaze nalepnice ili kartonski dodaci.

Knjige sadrže pitanja koje odrasli mogu postavljati deci dok zajedno čitaju, likovi životinja bliski su deci ovog uzrasta, a privlačne ilustracije živih boja podržane su kratkim pričicama, jednostavnim stihovima i zadacima uz upotrebu reči koje prate detetov svakodnevni život.

Na svakoj strani data su pitanja koja decu upućuju na posmatranje i zapažanje.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...