Biće posla za Ćupriju – dobijaju fabriku delova za ove auto gigante

Predstavnik kompanije je istakao da je dugo tražio mesto gde će graditi fabriku, ali se odlučio za Srbiju i Ćupriju

246

ĆUPRIJA – U okviru svečanosti povodom Dana opštine Ćuprija, 13. oktobra kada je ovaj gradić na Velikoj Moravi, pre 74 godine oslobođen od fašističkog okupatora, danas je potpisan memorandum o izgradnji fabrike investitora iz Turske, koja u prespektivi treba da zaposli 1.000 radnika.

Reč je o Fabrici kompanije „Feka Automotive“, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, svetlosne signalizacije, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu i hidraulična ulja…

Fabrika će biti izgrađena na četiri hektara u Industrijskoj zoni, izgradnja će početi do kraja ove godine, a u početku će zaposliti 110 radnika, širiće kapacitet i na kraju je plan da zaposli do 1.000 radnika.

Memorandum su na kraju svečane sednice potpisali predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i prestavnik kompanije.

Predstavnik turske kompanije je istakao da je dugo tražio mesto gde će graditi fabriku, ali se odlučio za Srbiju i Ćupriju, a na osnovu dogovora Vlada Srbije i Turske.

On je dodao da „Feke Automotive“ radi za gigante automobilske industrije Evrope i sveta kakvi su Mercedes, Audi, BMV, Tojota…

Svečana sednica je počela intoniranjem državne himne, a o razvoju opštine između dva Dana oslobođenja, govorili su predsednici Skupštine opštine Branimir Tazić i predsednik opštine Ninoslav Erić.

Najviše priznanje opštine, počasni građanin, i ključ grada, uručeni su Turčinu Kem Kandanu zastupnik O – grupe i Darku Sadžaku, zastupniku Rojal de Heus grupe.

O – grup je otvorila farmu krava na Poljoprivrednom dobru Dobričeva, a Kandanu je priznanje dobio „za razvoj poljoprivredne proizvodnje u Ćupriji“ dok je Sadžaku priznanje dodeljeno „za unapređenje privrednog razvoja Ćuprije“.

Svečanoj sednici su prisustovali, osim ljudi iz turske kompanije i delegacije Palestine i Kipra, na čelu sa ambasadorima, zamenik ambasadora Turske i ataše za trgovinu Turske.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...