Tužilaštvo objavilo uzrok smrti đaka prvaka

1.171

VRANJE – Više tužilaštvo saopštilo je da je šestogodišnji dečak F. K. , koji je pre dva dana preminuo na početku petog časa u Osnovnoj školi „Zejnelj Hajdini“, umro je od infarkta.

Mali F. K. iz sela Rajince kod Preševa je iznenada pao sa stolice u učionici škole u kojoj je ovog septembra počeo da pohađa prvi razred. To se dogodilo pred punom učionicom đaka i učiteljicom.

Tužilac Danijela Trajković rekla je da je dečak umro zbog problema sa srcem. Iz tužilaštva su pojasnili da su lekari iz Doma zdravlja konstatovali prirodnu smrt, tačnije da je dečak umro od infarkta, zbog čega nije naložena obdukcija.

Učiteljca, direktor i ostalo osoblje škole pokušali su da pomognu dečaku i odneli ga ambulantu koja se nalazi u sklopu škole, ali nisu uspeli da ga spasu.

Učiteljica Iljfete Ibrahimi rekla je da se dečak do sada nije žalio i nije bilo poznato da ima zdravstvene probleme.

– U trenutku kada je pao sa stolice, podigla sam ga, pozvala pomoćnog radnika i brzo smo ga odveli lekaru – rekla je učiteljica.

Direktor škole Šukri Imeri dodaje da su dečaka odneli u školsku ambulantu, gde mu je pružena prva pomoć i gde su lekari svim snagama pokušavali da mu pomognu. Oni su 20 minuta pokušavali da reanimiraju prvačića. Ubrzo su na lice mesta došli i lekari iz Doma zdravlja u Preševu koji su, nažalost, samo mogli da konstatuju smrt.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...