Sutra se obeležava Svetski dan „belog štapa“

182

BEOGRAD – U ponedeljak se u Beogradu povodom Svetskog dana „belog štapa“ sprovodi akcija u kojoj će građani simulirati način kretanja slepih i slabovidih.

Savez udruženja „Beli štap“, koji obeležava i 15 godina rada te organizacije organizator je akcije, kao i Centar za samostalno kretanje i obuku pasa vodiča Srbije.

Od 12.00 časova biće prezentovan dosadašnji rad udruženja i upotreba personalnog računara i rada u kuhinji za slabovide.

Tradicionalna javna akcija „Prošetajmo zajedno“ i simulacija samostalnog kretanja tehnikama belog štapa i u pratnji prvog psa vodiča u Srbiji Astora, biće organizovana u 13 časova na raskrsnici Sredačke ulice i Bulevara kralja Aleksandra.

Akcija je deo kampanje za školovanje instruktora pasa za osobe sa invaliditetom.

U svim prezentacijama-simulacijama „rada u mraku“ učestvovaće prijatelji udruženja bez invaliditeta i predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom i ostalih organizacija civilnog društva.

Aktivnosti, kao i nastavak opremanja kabineta za rad na računarima i rada u kuhinji sprovode se uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja i ambasade Australije u Srbiji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...