Ministarstvo odbrane: Tvrdnje Vojnog sindikata nisu tačne

334

BEOGRAD – Tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je iz budžeta Ministarstva odbrane „nestalo“ 800 miliona dinara namenjenih za isplatu otpremnina i jubilarnih nagrada su netačne, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

„Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu Ministarstvu odbrane, za isplatu otpremnina u 2018. godini, utvrđena su finansijska sredstva u iznosu od 128.500.000 dinara, dok je za isplatu jubilarnih nagrada utvrđeno 170.100.000 dinara“, ističe se u saopštenju.

Kako se napominje, finansijska sredstva su trošena isključivo namenski, što je lako proverljivo, a odobrena su u okviru limita utvrđenih od strane Ministarstva finansija u postupku pripreme budžeta za 2018. godinu i utrošena su za isplatu otpremnina, zaključno sa julom 2018.

Ministarstvo odbrane je, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, u saradnji sa Ministarstvom finansija, preusmeravanjem obezbedilo deo finasijskih sredstava, tako da je nastavljena redovna isplata otpremnina, dodaje se u saopštenju.

Da podsetimo, Vojni sindikat Srbije zatražio je danas od ministra odbrane Aleksandra Vulina da javno odgovori „gde je nestalo“ 800 miliona dinara ili više od 6,6 miliona evra iz bužeta Ministarstva odbrane, namenjenih za jubilarne nagrade i otpremnine za penzionisane pripadnike tog resora i Vojske Srbije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...