Stigao je Huawei Mate 20 Pro: granice su definitivno pomerene! (VIDEO)

Pomalo je neverovatno šta sve može novi Huaweijev flagship

379

Huawei je predstavio novu generaciju svojih premijum uređaja, koji će sasvim sigurno podići lestvicu onoga šta očekujemo od mobilnih telefona.

Mate 20, Mate 20 pro i Mate X predstavljeni su u Londonu i doneli su čitav niz performansi, specifikacija i opcija, od kojih su neke pomalo neverovatne, da slobodno možemo da kažemo da su podigli granicu, odnosno, da se poslužimo rečima kompanije, stvarno će izbrisati granicu onoga šta je moguće i nemoguće raditi sa telefonom.

„Oslobodi zver koja će da uništi sve na svom putu“, čulo se na promociji. I moramo da priznamo da to nije daleko od istine, ne samo po specifikacijama. Koje su impresivne. Ovo je prvi android procesor od sedam nanometara, Kirin 980, za koji je Huawei naveo da će uništiti Snapdragon 845. Kirin 980 ima dva Cortex-A76 jezgra koja rade na taktu od 2,6 gigharerca, odnosno dva Cortex-A76 jezgra na 1,92 GHz.

Mate 20 dolazi sa 4GB RAM-a i 128GB ROM-a, dok Mate 20 Pro ima 6GB RAM-a i 128 GB prostora na njemu. Oba modela podržavaju proširenu memoriju sa do 256 GB prostora, ali to će biti Nano memorijske kartice, koje su pantetirano vlasništvo Huaweija.

Mate ima Dewdrop displej dijagonale 6,53 inča. Prikaz mu je RGBW sa proporcija 18,7:9, FHD+ rezolucijom na 2244×1080 piksela i osvetljenjem od 820 nita. Mate 20 Pro ide još dalje. On ima FullView displej dijagnale 6,39 inča i zakrivljenim OLED ekranom proporcija 19,5:9. Rezolucija je 2K+ na 3120×1440 piksela i većim višim zasićenjem boja i većim odnosom kontrasta.

Navikli smo da su poslednje generacije Huawei flagshipa zasnovane na kameri i tako je ovog puta. Sistemi na oba uređaja napravljeni su u saradnji sa Leicom. Mate 20 i Mate 20 Pro imaju tri kamere pozadi koje su poređane u kvadrat. Mate 20 kamera ima tri objektiva pozadi: 16MP (ultra široki ugao 17mm, f/2.2), a 12MP (široki ugao 27mm, f/1.8), kao i 8MP (2x teleobjktiv 52mm, f/2.4, OIS). Mate 20 Pro is ima kameru od 40MP (široki objektiv 27mm, f/1.8), a 20MP (ultra široki 16mm, f/2.2), i 8MP (3x teleobjektiv 80mm, f/2.4, OIS).

Na prednjoj strani oba uređaja je dvostruka kamera od 24 megapiksela (f/2.0, FF). Što se tiče bezbednosti, Mate 20 ima čitač otiska prsta pozadi, a Mate 20 Pro na ekranu. Oba telefona imaju operativni sistem Android 9, ali i EMUI9. Mate 20 ima bateriju od 4.000 mAh, a Mate 20 Pro 4.200. Oba telefona imaju superbrzo punjenje, tako da se mogu napuniti do 70 odsto za samo pola sata. Naravno, tu je i bežično punjenje, sa moćnim punjačem od 15 W, dok Super Charge za Pro dolazi u varijanti od 40 W! Ali, novost je obrnuto napajanje, to jest da ove telefone možete koristiti i kao punjače za druge telefone!

Ovo su bile specifikacije, ali ono što je Huawei uspeo da stavi na telefone je zaista impresivno.

Huawei je na prezentaciji prikazao kako radi ultraširoki ugao, koji može da uhvati zaista mnogo na jednoj slici. Svakako impresivnije od toga su i makrofotografije, za koji nas kompanija ubeđuje da može da pravi jasne fotke do 2,5 centimetra blizine.

To nije sve, naravno. Fotografija je zasnovana na mašinskom učenju, a moćni procesor joj omogućava da zaista zablista. Sada u realnom vremenu možete stavljati filtere i efekte na svoje video-snimke.

Kamera, naravno, prepoznaje objekte koje slika, a kojih u bazi ima oko 5.000, kao i oko 1.500 različitih modova slikanja. To znači da, na primer, ako slikate nekog u prirodi, telefon će prepoznati ljude i snimaće ih u portret modu, dok će na pozadinu biti primenjen mod pejzaža.

Treba reći i da Mate 20 Pro ima impresivan učinak i kada je u pitanju fotografisanje u uslovima slabe osvetljenosti, odnosno da osetljivost čipa ide preko 100.000 ISO! To znači da bez blica možete slikati u skoro mrklom mraku i dobiti fotografije na kojima se jasno vidi to što slikate.

Telefon inače ima opciju da vam da informacije o svim objektima koje vidi. Nas je impresioniralo što prepoznaje i hranu i daje vam otprilike količinu kalorija koju ona ima. Tu su i informacije o znamenitostima sa HiVisionom, ali i ponuda za kupovinu predmeta koje je telefon prepoznao sa HiTouchem.

Huawei Mate 20 Pro ima opciju 3D snimanja lica za brže otključavanje licem, a ima i 3D skener objekata. To znači da se možete zabaviti tako što ćete skenirati objekat, a onda ga i animirati i ubaciti u vaše fotografije.

Svoj telefon možete koristiti i kao desktop ako ga bežično povežete sa ekranom. Huawei je prikazao i svoj Share 3.0, kojim možete podeliti „hiljade fotografija za samo nekoliko minuta“ sa više prijatelja.

Huawei je predstavio i dva nova uređaja. Jedan je Mate 20 RS, koji je dizajniran u saradnji sa Poršeom i koji „kombinuje luksuz i performanse“, kao i „ultimativni oblik veštačke inteligencije“. Događaj je zatvoren predstavljanjem Huaweija Mate 20 X, fabletom sa ekranom dijagonale 7,2 inča.

Osim telefona, kineski proizvođač je prikazao i svoje pametne satove, koji imaju trajanje baterije do dve nedelje i sve osnovne fitnes opcije.

Cene…Pa, treba pomenuti i bolni deo. Početna cena osnovnog uređaja je 800 evra, a kreće se do 1.700. Telefoni se mogu odmah kupiti.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...