Na samo 30 kilometara od obale, na ovo ostrvo ljudska noga ne sme da kroči! (VIDEO)

220

Ostrvo Queimada Grande nalazi se oko 30 kilometara od obale Brazila, ali na njega je zabranjeno kročiti nogom i za to postoji jako dobar razlog.

Razlog se krije u njegovom drugom nazivu – Zmijski otok. Iako je veliko samo pola kvadratnog kilometra, na njemu se nalazi od 2.000 do 4.000 zlatnih zmija čiji je otrov jedan od najsmrtonosnijih na svetu.

Ako vas ugrize ova zmija, umrećete u manje od sat vremena, a otrov joj je toliko snažan da otapa ljudsko meso. U međuvremenu otkazuju bubrezi, dolazi do krvarenja u mozgu i unutrašnjeg krvarenja. Čak i ako odmah dobijete protivotrov, šanse da umrete su prilično velike, piše Smithsonian.

Na ostrvu žive samo zmije koje se uglavnom hrane pticama, a iako je povremeno imao nekoliko stanovnika koji su se brinuli za svetionik koji je na njemu izgrađen, danas je pristup zbog velike opasnosti strogo zabranjen.

Na ostrvo jedino mogu naučnici, svima drugima pristup je još 1985. godine zabranila brazilska vlada.

Naravno, tu su i krivolovci koji love zlatne zmije koje nastanjuju jedino ovo mesto na svetu. Na crnom tržištu postižu cenu od deset do trideset hiljada dolara.

Naravno, država je predvidele izuzetno visoke kazne za one koji protivno propisima kroče na ovo ostrvo.

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...