Samsung ne prati trendove, on ih pravi: ovo su novosti o Galaxy S10

Svi na jednu stranu, a Samsung na drugu. Svaka čast.

350

Od kada je Apple prošle godine objavio iPhone X, praktično svi flagship Androidi usvojili su „notch“, odnosno onaj urez u vrhu ekrana da bi mogli da prikazuju što više slike mogu. Kad kažemo „praktično svi“, to je zato što se to ne odnosi na najvećeg proizvođača mobilnih telefona u svetu – Samsung. Sada sa relativnom dozom sigurnosti možemo da prijavimo da ni nadolazeći Galaxy S10 neće imati taj urez u vrhu ekrana.

Kako prenosi Sam Mobile, Samsung je na svojoj tehnološkoj konferenciji u Kini otkrio novu tehnologiju ekrana, koja mu omogućava da ima čitač otiska prsta i module kamere ispod panela. Ovo bi eliminisalo potrebu za okvirima ili „reckom“ u vrhu. Viđali smo ranije slične nacrte, ali Samsung je izgleda blizu toga da ga sprovede u delu.

To, sa druge strane, znači da nećemo imati 3D skeniranje lica ili otključavanje licem, jer ova tehnologija to ne podržava.

Pisali smo ranije da svakim novim curenjem informacija S10 deluje sve bolje. Sada, osim ovih informacija imamo i zvanične. Očekivano, S10 će imati procesore od sedam nanometara LPP tehnologije. Huawei je prvi najavio svoj procesor Kirin 980, prvi od 7nm na svetu, ali je Apple u septembru prikazao svoj A12 Bionic, prvi čip od 7nm u prodaji.

LPP je skraćeno za Lower Power Plus, a procesori će imati i ekstremnu ultraljubičastu (EUV) litografiju, što bi ga sve zajedno učinilo vrlo brzim i efikasnim, svakako jačim od svih sadašnjih procesora od 10 nanometara.

Jedino oko čega sada strepimo su one loše vesti o kojima smo vam ranije pisali, a to je eventualno izbacivanje džeka od 3,5 milimetra za slušalice.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...