Zagreb „na nogama“, stigli demonstranti iz cele Hrvatske (VIDEO)

"Očekujte otpor, tek počinjemo", jedna je od poruka okupljenih na Evropskom trgu

1.185

ZAGREB – Više hiljada ljudi okupilo se danas u Zagrebu na protestu protiv predloga vlade o penzionoj reformi kojom se predviđa podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina.

Protest pod nazivom „Doživi penziju i tebe se tiče“ na Evropskom trgu u Zagrebu organizovala su tri vodeća hrvatska sindikata.

Sindikati traže i da se odustane od uvođenja kaznenih poena za privremeno penzionisanje od 20,4 odsto za pet godina ranijeg odlaska u penziju, prenose hrvatski mediji.

Foto: Youtube / HINA, PrntScr

Demonstranti iz cele Hrvatske nosili su sindikalne zastave i obeležja, kao i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo „Uzimate siromašnima, dajemo bogatima“, „Očekujte otpor, tek počinjemo“, „Hoćemo Hrvatsku za radnike, a ne samo za političare!“…

Čelnici sindikata poručili su da je ovaj protest „prolazna stanica“ i ako se vlada o njega ogluši najavljuju referendum.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć povodom najavljenog protesta da vladu neće sruštiti nikakva inicijativa kao i da predložena reforma želi da učini penzioni sistem održivim.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...