Priča oko provocirajućih bilborda u Budvi se nastavlja

306

BUDVA – Bilbordima “Pokoljenja djela sude 1918-2018” u Budvi, srpski narod Boke najavljuje svečanost koja će biti održana 7. novembra u Mediteranskom sportskom centru.

Kako piše CDM, reč je o svečanosti “povodom obeležavanja stotinu godina od oslobođenja Budve i ujedinjenja”, odnosno najavljuje proslavu Podgoričke skupštine.

Potpredsednik Opštine Budva Vladimir Bulatović, za CdM kaže da ovi bilbordi nemaju veze sa Opštinom, niti zna ko je organizator.

“U ime Opštine Budva u novembru neće biti nikakve proslave sem Dana Opštine, koji je 22. novembra. To je dan koji ima istorijski karakter za nas, gde su naši preci dokazali da svojim učestvovanjem u antifaštističkoj borbi žele da iskažu vrednosti slobode, dostojanstva, jednakosti, vrednosti koje treba da vladaju našim društsvom. Opština Budva ne učestvuje ni u kakvoj drugoj organizaciji osim u onoj 22. novembra”, istakao je Bulatović.

Portal konstatuje da se priča oko provocirajućih bilborda se nastavlja i dodaje da su pre nekoliko meseci, bilbordi u Budvi bili jedna od glavnih tema.

I tada su slavili Podgoričku skupštinu, dodaje se.

Mnogi iz vlasti i civilnog sektora su poručivali da je ovo skandal, provokacija, udar na ustavni poredak zemlje i  ruganje crnogorskom suverenitetu, naciji i državi. Podnijete su i krivične prijave, i to od Crnogorskog pokreta, koji je tužio sve one koji su bilborde postavili.

Tada su postavljanje bilborda osudili Vlada, Ministarstvo kulture i brojne političke partije. Iz Vlade je najavljeno da proslavu Podgoričke skupštine neće dozvoliti.

Sa druge strane, oni koji zagovaraju tezu oslobodilačkog poduhvata 1918. godine, kažu da je bilbordi nemaju za cilj da stvaraju podele, već da ujedinjuju Crnu Goru.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...