Brzinski test flagship telefona Applea i Googlea – potpuna destrukcija (VIDEO)

Kako je ovako nešto moguće?

294

U poslednja dva meseca ljubitelji tehnike i telefona dobili su nekoliko novih „zveri“, koje su zaista pomerile razne granice. Seriju je počeo Samsung u avgustu sa svojim Note 9, nastavio je Apple sa iPhone XS i XS Max, da bismo u oktobru dobili LG V40, zatim Google Pixel 3 i Pixel 3 XL i konačno Huawei Mate.

Naravno, svi se „gađaju“ specifikacijama, a u toku su razna testiranja i uporedna testiranja svih ovih modela. Jedan od naših omiljenih testova obavlja YouTube kreator PhoneBuff, koji koristi robotiku da bi testove učinio što je moguće objektivnijim i preciznijim. On je pokazao da, recimo, da Note 9 ima mnogo bolju bateriju nego XS Max, a sada je odlučio da uporedi brzine modela iPhone XS Max i Pixel 3 XL.

Rezultati su prilično poražavajući za Pixel. Neko bi rekao i sramni.

PhoneBuff je nedavno testirao XS Max i Note 9 i Appleov telefon se ispostavio kao brži. On je u pokretanju aplikacija i njihovom menjanju završio zadatak 14 sekundi brže nego Note 9, bez obzira što Samsungov telefon ima 8 gigabajta RAM-a, naspram iPhoneovih 4. I drugi testovi su pokazali slične rezultate.

Pixel 3 XL, međutim, takođe ima 4GB RAM-a, ali bi trebalo da ima mnogo bolju softversku optimizaciju. Test PhoneBuffa završio je, međutim, čak minut posle XS Maxa! Ruku na srce, pojavili su se ranije navodi da Pixel 3 XL ima problem sa upravljanjem memorijom, ali čak i da je softverski problem, ovaj rezultat je stvarno sramota za Google.

Pisali smo vam ranije, PhoneBuff je razvijao test godinu dana. Na njemu se telefoni stave u okruženje sa strogo kontrolisanom temperaturom, zatim se osvetljenje ekrana i jačina zvučnika postave na isti nivo, a onda se kreće u testiranje kroz aplikacije. To testiranje obavljaju robotske ruke, da bi se obezbedilo da oba telefona prolaze kroz potpuno identične pokrete, tapkanja, korišćenje aplikacija, pa čak i da oba imaju isto vreme reakcija.

Brzina je ovde testirana tako što su oba telefona „vrtela krugove“ društvenih mreža, igranja, produktivnosti, editovanja fotografija i drugih zadataka. XS Max je zadatke završio za dva minuta i 30 sekundi, dok je Pixel 3 XL završio za čak tri minuta i 35 sekundi. PhoneBuff je primetio da Googleov telefon nije aplikacije čuvao u memoriji za drugi krug brzinskog testa, već da ih je ponovo pokretao.

Test je obavljan nekoliko puta i rezultati su bili konstantni. Čak i ako Google popravi problem da telefon zatvara aplikacije iz memorije, iPhone XS Max će opet biti brži jer ima bolji procesor, ali verovatno razlika neće biti ovolika.

Polgledajte sami ceo test:

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...