Brojke na koje Borjan i Milojević ne gledaju istim očima

216

Na polovini takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona Crvena zvezda ima jedan osvojen bod, jedan dat gol i deset primljenih.

Zanimljivo je da je tim Vladana Milojevića u prvoj utakmici sa Napolijem osvojio bod igrajući 0:0, a da je u sledeće dve utakmice primio deset golova.

Ono što sigurno ne može da raduje Vladana Milojevića, jeste podatak da je Milan Borjan ubedljivo najbolji pojedinac u njegovom timu posle tri odigrana meča.

Sa 25 odbrana na tri utakmice, odnosno prosekom od 8,3 odbrane po meču, Milan Borjan je najsvetlija tačka Zvezdinog tima u grupnoj fazi Lige šampiona. Iako je na dva gostovanja primio deset golova, Borjan je svojim intervencijama sprečio da Zvezda doživi prave debakle sa po deset i više pogodaka u mreži.

Utakmicu sa Napolijem završio je kao junak sa sedam odbrana, u Parizu je intervenisao čak 11 puta, a sinoć je na „Enfildu“ ponovo imao sedam odbrana, računajući i odbranjen penal.

Jasno, nisu sve Borjanove intervencije zabeležene kod „mrtvih šansi“, ali je dovoljno videti šta je sve branio u Parizu i Liverpulu da bi se shvatilo kakav bi bio konačan ishod tih mečeva da njega nije bilo na golu.

Pročitajte sve o sportu na portalu sportske.net!

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...