Kinezi smislili „originalno rešenje“ za Trampov problem

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova je ove "ideje" iznela na konferenciji za medije

386

PEKING – Kina je danas, kao „lažne vesti“, odbacila pisanje „Njujork tajmsa“ da prisluškuje telefonske razgovore predsednika SAD Donalda Trampa.

Iz Pekinga predlažu Amerikancima da, ako su zabrinuti da komunikacije predsednika Trampa nisu dovoljno zaštićene, zamene njegov „ajfon 4“ mobilnim telefonom kineskog proizvođača „huavei“.

Prema pisanju „Njujork tajmsa“, američki obaveštajci naveli su u izveštajima da kineski i ruski špijuni prisluškuju kad Tramp poziva prijatelje preko jednog od svojih ajfona i koriste tu informaciju kako bi uticali na njega i američku politiku.

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing rekla je da novinari ovog lista „ne štede trud kako bi dobili nagradu Akademije za najbolji scenario“, prenosi AP.

Ona je na redovnoj konferenciji za novinare najpre ocenila da takvi medijski navodi predstavljaju još jedan dokaz da „Njujork tajms“ pravi lažne vesti.

„Kao drugo, predlažem im da zamene ajfon za huavei ako su zaista zabrinuti za bezbednosna pitanja“, rekla je Hua.

A, kako je dodala, ako su SAD još uvek zabrinute za bezbednost Tramp bi mogao da „ostavi sve savremene uređaje za komunikaciju i prekine kontakt sa spoljnim svetom“.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...