Bramerc: Članovi SRS-a moraće na sud

292

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da sa zvaničnicima u Beogradu nije razgovarao o postupku protiv članova Srpske radikalne stranke (SRS) zbog optužbi za nepoštovanje Haškog tribunala, ali da će oni morati da se pojave pred sudom.

Bramerc je za N1 rekao da o tome nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima, jer se čeka odluka po žalbi nezavisne tužiteljke protiv odluke Mehanizma da se slučaj prebaci srpskom pravosuđu.

„Nismo razgovarali o tome, jer se čeka odluka nakon žalbe. Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati – oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili“, rekao je Bramerc.

On je dodao da postoji puno dobrih razloga zbog kojih misli da bi taj postupak trebalo da ostane u Hagu, i dodao da bi taj proces bio vođen u Hagu da je situacija kao pre dve godine kada je tribunal još funkcionisao.

Prema rečima Bramerca Mehanizam ima ograničena sredstva i izmenjene nadležnosti u takvim slučajevima i sudije su donele odluku koja je, po njima, najbolja za slučaj.

„Ukoliko, ipak, na kraju ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa. Ali, da sačekamo odluku, pa ćemo videti“, rekao je Bramerc.

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je funkcionere SRS-a Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića koji je u medjuvremenu preminuo, za zastrašivanje svedoka u postupku Haškog tribunala protiv lidera te stranke Vojislava Šešelja.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...