Stamatović: Ministru stalo do opština u kojima SPS nije na vlasti – kao do lanjskog snega

274

BEOGRAD – Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je da je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić više puta pokazao da mu nije stalo do lokalnih samouprava u kojima njegova Socijalistička partija Srbije (SPS) ili njeni koalicioni partneri nisu na vlasti.

„Ministar je već dva puta pokazao da mu je do lokalnih samouprava u kojima njegovi socijalisti i njihove gazde naprednjaci nisu na vlasti – stalo kao do lanjskog snega. Mi smo dobru volju za dogovor pokazali još početkom leta, kada smo na njegove i vapaje premijerke pristali da pomerimo raspravu o našoj žalbi pred Savetom Evrope. Mi, Čajetinci, smo čak bili odustali i od kolektivnog dolaska ‘po pravdu’, pred Vladu. A oni su nam uzvratili tako što su nastavili da brutalno opstruišu izgradnju zlatiborske gondole koju finansiramo sami i koja je dva miliona evra jeftinija, a osam kilometara duža od beogradske koju, umesto Beograda, plaća Ružićeva i Brnabićkina vlada“, naveo je Stamatović u izjavi agenciji Beta.

Stamatović je tako reagovao na izjavu Ružića koji je rekao da nema ništa protiv da predsednici opozicionih opština svoje kritike na račun vlasti izraze u medjunarodnim institucijama, ali i dodao da žalbe Savetu Evrope neće rešiti njihove probleme.

„Mislim da se grdno varaju, reč je o egocentričnom lokalnom politikantstvu koje nije ni put, ni način da se reši, naša vrata su im otvorena“, rekao je Ružić.

Predsednici opština Paraćin, Čajetina i Šabac najavili su ranije da će se 6. novembra u Savetu Evrope obratiti članovima kongresa i upoznati ih sa pritiskom koji trpe opštine i gradovi u kojima je na vlasti opozicija.

Stamatović je rekao da vlast, nakon što su predstavnici opozicionih opština najavili nastup u Strazburu počeli da dobijaju pretnje ministara koji ih, putem medija, „šalju u Zabelu“.

„Najsmešnije je što nam Ružić i njegovi pajtosi iz režima ‘prete nekakvim ‘vanrednim’ lokalnim izborima, samo u Čajetini, Šapcu i Paraćinu, iako za to nemaju nikakvog zakonskog osnova jer ove samouprave savršeno funkcionišu. Ej, ‘prekim izborima’ preti mi SPS koji je u Čajetini statistička greška i naprednjaci, čijeg sam lidera Vučića ponizio na izborima na Zlatiboru i prošle i pretprošle godine!“, naveo je Stamatović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...