Makron pozdravio odluku nemačke kancelarke

196

PARIZ – Predsednik Francuske Emanuel Makron ocenio je danas kao dostojanstvenu odluku nemačke kancelarke Angele Merkel da se ne kandiduje po završetku mandata 2021. godine.

Makron je na konferenciji u Parizu izjavio da je pozvao Merkelovu kako bi izrazio svoje poštovanje i prijateljstvo, prenosi AP.

On je naveo da ga uspon ultradesničarskih partija u Nemačkoj brine, ali i motiviše da nastavi u borbi koju vodi od samog početka.

Merkelova je ranije danas rekla da ima utisak da je došlo vreme za novo poglavlje i najavila je da se neće više kandidovati za kancelarku, niti šeficu CDU.

„Došlo je vreme da saopštim važnu odluku. Neću se kandidovati za predsednika CDU na narednoj skupštini stranke u decembru. Ovaj četvrti mandat na čelu nemačke vlade je poslednji put da sam kancelarka. Neću se kandidovati za kancelarku na izborima 2021, a neću se kandidovati ni za poslaničko mesto u Bundestagu. Takođe ne planiram da obavljam bilo kakve druge političke funkcije“, kazala je Merkel na vanrednoj konferenciji za štampu posle loših rezultata CDU na izborima za pokrajinu Hesen.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...